Askere kaç TL ile gidilir ?

Ali

New member
Askere Kaç TL ile Gidilir?

Hepimizin bir dönemi vardır, bir şekilde “askere gitme” meselesiyle bir şekilde tanışmışızdır. Ya yakındakilerimiz askerlik yapıyordur, ya kendimiz askere gideceğizdir ya da en kötü ihtimalle o sürecin bir parçası olan çok fazla insanla muhatap olmuşuzdur. Peki, askere giderken ne kadar para lazım? Sorunun cevabı aslında hayatın her anında olduğu gibi kişisel bir yolculuktur. Kimi bunu bir finansal meydan okuma olarak görürken, kimisi bir hayati yolculuk olarak nitelendirir. Ama gelin, biz bu konuyu biraz daha mizahi ve stratejik bir bakış açısıyla ele alalım.

Erkekler Stratejik, Kadınlar Empatik: Askere Giderken Parayı Nerede Buluruz?

Şimdi bir erkek gözünden bakalım. Kendisi belki de 18 yaşını doldurmuş, askere gitme zamanının geldiğini öğrenmiş ve psikolojik olarak “Tamam, hadi bakalım!” demiştir. Ama tabii bu noktada hemen akla gelen soru şu: “Askere giderken ne kadar param olmalı?”

Bir erkek olarak stratejik düşünmek bizim işimiz! “Savaşçı ruhunu” dışarıya çıkaran her bir asker adayı, cebindeki parayı da ona göre değerlendirir. Öncelikle, askerliğin başlangıç maliyeti hemen hemen her türlü tecrübeyi kapsar: Çıkış ücreti, çantalar, orada alacağınız zırh (tabii ki, burada zırh derken bazen sadece doğru t-shirt ve eşofman seti kastediliyor!), yemek parası ve eğer biraz daha ileri görüşlüysek, çeşitli “stratejik” hediyelikler. Hani bazen anneler, “Evladım, bir sürü yemek yedim sana, para göndereyim mi?” derler, biz de stratejik bir şekilde "Hayır anne, ben çok iyiyim" deriz. Fakat, bazen cebimizdeki para, annemizin verdiği 100 TL'yi bile aşmak zorunda kalır.

Öte yandan, kadınların gözünden bu mesele bambaşka bir açı alır. Kadınlar empati yapar, durumu anlar, baba ocağından ayrılan çocuğa acır, cebinde parası olmayan asker adayı için hemen "gönderiyorum" der. Kızlar, askere giden arkadaşlarının yanına bir bakım setiyle gitmeyi unutmaz. O setin içinde, şampuanından deodorantına kadar her şey vardır. “Yavaş yavaş para biriktir, oğlum” diyen bir kadının paraya bakışı daha çok “İyi niyet” ve “Sağlık” üzerine kuruludur. Askere gitmek sadece bir fiziksel yolculuk değildir, aynı zamanda ruhsal olarak hazırlanmanızı gerektiren bir süreçtir. O yüzden, siz de cebinizde en azından bir el dezenfektanı ve sevgi dolu mesajlar bulundurmalısınız.

Strateji Önerisi: Askerlikte Bir Ay İçin Gerekli Miktar?

Tabii, askere giderken ne kadar para gerektiği de oldukça göreceli bir şeydir. Çoğu asker, 1 aylık harcama için minimum 500 TL ile 1000 TL arasında değişen bir miktar harcama yapar. Evet, doğru duydunuz, askerliğe gittiğinizde ihtiyacınız olan şeyin en başında “hayatta kalma stratejileri” geliyor. O yüzden, cebinize atacağınız paranın miktarını belirlerken, acil ihtiyaçlar için küçük bir bütçe belirlemelisiniz. Fakat, yalnızca cebinizdeki 500 TL ile askerliğinizi geçirebilir misiniz? Eh, diyelim ki sabah kahvaltısı, öğlen yemeği, akşam yemeği derken… tabii ki, 500 TL yetmez. Hele ki bir de tatlı yemek isteyip, sonra bir paket sigara almak isterseniz, “500 TL” çok hızlı bir şekilde tükenecektir.

Ama, askerlik demek yalnızca karın doyurmak değil. Sosyalleşme, arkadaş edinme, bazen moral için bir araya gelme… Bütün bunlar da parayla yapılan şeylerdir. Yani parayı bir şekilde toparlamak zorundasınız. O yüzden, vatan görevi demek, bazen cebinizde 500 TL bulundurmak, bazen 1000 TL ile yetinmek demek.

Kadınlar İçin Farklı Bir Dönem: Para ve Empati!

Kadınlar askere giderken daha farklı bir finansal bakış açısına sahiptir. Bu süreçte genellikle "İyi, hadi bakalım, ben sana yardımcı olurum!" diyerek yaklaşırlar. Evet, kimseye zorla hediye alınmaz, ama bazen elden gelen iyilikler yapılarak rahatlık sağlanır. Askere giden biri çoğu zaman başkalarına yük olmamak adına para biriktirir, ancak duygusal açıdan bu işin çok fazla maddiyatla ilgisi yoktur. Kızlar arasında her ne kadar "Askerim, parayı nasıl kazanacağım?" sorusu olsa da, onlara “Seni düşünüyorum, yanındayım” gibi tüyolar da vardır.

Bir kadının, askere giden bir erkeğe, arkadaşına ya da sevgilisine verdiği parayı düşünmesi bile pek basit değildir. Bir tek maddiyat değil, iletişim, güven, psikoloji gibi ince noktalar da burada devreye girer.

Forumdaşların Fikirlerini Alalım!

Peki ya siz, askere kaç TL ile gittiniz? Sizce erkeklerin askere gittiği en ideal miktar ne kadar olmalı? Kadınlar, bu konuda nasıl yardımcı olabilir? Yorumlarınızı bekliyorum! Birçoğumuz askere gitmeye başladık, ya da çok yakında gideceğiz. Askerlikte para harcamak zorundasınız, ama çok da kasmayın. Hayat her durumda eğlencelidir, hele ki askerde!

Yorumlarda buluşmak üzere!