Olgunlaşmış erkek nasıl olur ?

Emre

New member
Olgunlaşmış Erkek Nasıl Olur? (Ve Neden Bazen Olmaz?)

Merhaba forumdaşlar,

Bugün çok ciddi bir soruyu cevaplayacağız: Olgunlaşmış bir erkek nasıl olur? Evet, bu kadar ciddi bir konu, çünkü "olgunlaşma" denince akla sadece meyveler değil, aynı zamanda biz insanlar da geliriz. Peki, bir erkek olgunlaşmış sayılabilir mi? Yoksa o hala o ergen halindeki "vay be" dedirten özelliklere mi sahip? Gelin, olgunlaşmış bir erkeğin neye benzediğini, kadınların ve erkeklerin bakış açılarıyla biraz mizahi bir şekilde tartışalım. Haydi, hep birlikte bu olgunluk işini çözmeye çalışalım!

Erkeklerin Çözüm Odaklı Yaklaşımı: "Sorun Yok, Hemen Çözerim!"

Erkekler, olgunlaştıkça, çözüm odaklılıklarını biraz daha geliştiriyorlar, değil mi? Artık sadece “ne yapalım” diye dertlenmek yok. Bir sorun varsa, çözüm bulmak şart! Olgunlaşmış bir erkeğin en belirgin özelliği, her şeye çözüm önerisi sunmasıdır. Kız arkadaşınız bir konuda sıkıntı yaşıyorsa, olgun erkek hemen araya girer ve şöyle der: "Sana çözüm bulmam için biraz vakit ver." Sonra 10 saniye içinde, "Şunu yap, bunu yap" diye bir liste çıkarır. Çözüm önerileri bazen o kadar mantıklı olur ki, insan ister istemez "Benim bu kadar basit düşünememiş olmam ayıp mı?" diye düşünür.

Ama işte olgunlaşmış bir erkeğin farkı da burada ortaya çıkar. Çünkü, erkeğin önerdiği çözüm, her zaman mükemmel değildir. Ama önemli olan, bunu çözmeye çalıştığındadır. Oysa, bazen kadınlar daha çok empatik ve ilişki odaklı düşünüp, "Aslında bir çözüm istemiyorum, sadece seni dinlemek istiyorum," diyebilirler. İşte burada, olgun erkek biraz durur, kafasında dönen çözüm önerilerini bir kenara bırakır ve "O zaman dinliyorum, anlat," der. Gerçekten bir adım daha olgunlaşmıştır. Duygusal zekâ! (Ama yine de sorunu çözmeye çalışacaktır, kimseyi kandırmasınlar.)

Kadınların Empatik Yaklaşımı: "Senin İçin Her Şey!"

Kadınlar, olgunlaşmış erkekleri ilk bakışta “senin için her şey” diyerek tanımlar. "Olgun erkek mi?" deyince, kadınların kafasında hemen canlanan resim, aslında biraz daha empatik ve ilişki odaklı bir duruş sergileyen, bazen kendi ihtiyaçlarını geri planda tutabilen bir adamdır. Olgunlaşmış bir erkek, ilişkiyi her şeyin önünde tutar ve kadına, her zaman destek vererek onun duygusal ihtiyaçlarını karşılamak için çaba harcar.

Ama, gerçeği söylemek gerekirse, olgunlaşmış bir erkek için bu kadar empati ve duygu, bazen birer “görünüşte güzel” özellik olabilir. Çünkü kadınlar, çoğu zaman şunu anlamaya çalışır: “O kadar empatik ve anlayışlı olan bu adam, gerçekten beni seviyor mu, yoksa sadece işini yapıyor mu?” Gerçekten de, olgunlaşmış erkeklerin duygusal destek verme konusunda o kadar ileri gittikleri zaman, kadınlar bu desteklerin samimiyetinden şüphe duymaya başlayabilirler. Tabii, olgunlaşmış bir erkeğin en belirgin özelliği, her durumda başkalarına yardım etme isteğidir. Bu yüzden, bir kadın ilişkiyi yürütmek isterken, erkeğin sadece çözüm odaklılık değil, empati de göstermesini ister. İlişkilerdeki duygusal zeka artık olgunlaşmış erkek için sadece "işte bu," demek oluyor.

Olgunlaşmış Erkeklerin En Büyük Sınavı: Erteleme Krizi

Olgunlaşmış erkekler, genelde her konuda karar verirken çok düşünürler. Ama işte burada olgunlaşmış bir erkeğin en büyük sınavı başlar: Erteleme krizleri. Olgunlaşmış erkek, her şeyin çözümünü düşünürken bir noktada “Ama ben bunu yarına bırakırım” diyecek kadar stratejik ve analitik olur. Olgunlaşmış erkeklerin erteleme gücü, bazen o kadar üst seviyeye çıkar ki, “Yarın yaparım” yaklaşımını bir felsefe haline getirebilirler.

Kadınlar ise bu konuda biraz daha sabırsızdırlar. Çünkü kadınlar, ilişkilerde de çözüm ararken hemen bir aksiyon almak isterler. Ancak olgun erkek “Bunu yarına bırakmamda bir sakınca yok” diye düşünebilir. Kadınlar da bunun üzerine “Bir dakika, bu iş bir hafta önce yapılmalıydı!” diyerek biraz sabırsızlaşabilir. İşte burada olgunlaşmış bir erkeğin bakış açısı, çözüme yönelik hızlı bir adım atma isteğiyle kadınların “anlık çözüm” ihtiyaçları arasında tatlı bir çelişkiye yol açabilir.

Birçok Olgun Erkek, Biraz da Olgun Kadınlarla Tanışmalı!

Şimdi, olgunlaşmış erkeklerin neredeyse her konuda karar verme yetenekleri, bazen biraz fazla stratejik ve analitik olabilir. Kadınlar ise ilişki odaklı düşünürken, duygusal zekâ ve empatiyi ön planda tutarlar. Bu farklı bakış açıları, aslında çok güzel bir denklem yaratabilir. Ama işte, olgun erkeklerin olgunlaşabilmesi için sadece kendileri değil, biraz da olgun kadınlarla tanışmaları gerekebilir. Çünkü olgunlaşmış bir kadın, erkeği anlar, sabırla dinler ve ona sadece çözüm değil, bir anlayış da sunar. Bu noktada bir erkek, olgunlaşma sürecinde yalnızca çözüm değil, ilişkisel dengeyi de öğrenebilir.

Forumda Soru: Sizce bir erkek ne zaman olgunlaşır? İlişkilerde kadınların ve erkeklerin bakış açıları birbirini nasıl tamamlar?

Gel gelelim, forumdaşlar: Olgunlaşmış erkeklerin hayal ettiğimiz o mükemmel versiyonları aslında ne kadar gerçek? Sizce olgun bir erkek gerçekten ne zaman olgunlaşır? Kadınların ilişki odaklı, empatik yaklaşımları ile erkeklerin çözüm odaklı, stratejik düşünce biçimleri birbirini nasıl tamamlayabilir? Bu konuda ne gibi tatlı karışıklıklar ve anlaşmazlıklar olabilir? Hadi gelin, hep birlikte beyin fırtınası yapalım ve bu olgunlaşma meselesine biraz da mizahi bir açıdan bakalım!